Rejsen fortætter – i Singapore

Rejsen fortætter – i Singapore

10.07.2017 0 Af Allan Vincentz

Tilbage i 2014 tog jeg en beslutning om at sige mit gode job op som Head of E-Commerce hos Matas. årsagen til dette var jeg havde fået en unik mulighed for at komme til udlandet og arbejde. Tilbuddet kom fra Norbreeze, i Singapore. Selv om jeg må indrømme at jeg ikke dengang vidste ret meget om Singapore, så var det en fantastisk og rigtig beslutning. Jeg har nu været her i 3 år – og rejsen fortsætter.

For lige at spole tiden en smule tilbage, så var det jo med stort vemod, at jeg forlod Matas, jeg elskede mit job. Af de steder jeg har arbejdet indtil nu, så må jeg sige at Matas rangerer meget højt på min skala. Skulle jeg klage over noget, så skulle det da lige være, at ledelsen ikke altid var klar til at sætte helt så meget fart på e-handel, som jeg syntes at de skulle (hint-hint). Ikke desto mindre, så lod jeg mig overtale til at forlade familien Matas og begive mig uden for landets grænser, helt til Singapore.

De første 3 år i Singapore har været en kæmpe oplevelse. Først og fremmest så tror jeg på at vi alle kan lære en masse af at komme en tur væk fra den hjemlige andedam. Livet får på alle måder et helt andet perspektiv. Dernæst, så er Singapore en slags oase i Syd Øst Asien, et lille men stærkt land, hvor alt fungerer. Et land, der på alle måder er multinationalt, multikulturelt og multireligiøst. Et land hvor du finder alle hudfarver, alle religioner, samlet på et meget lille sted – Singapore er på størrelse med Bornholm, og har samme befolkningstal (ca.) som Danmark. Man skulle så tro, at det ville give mange gnidninger at have så mange nationaliteter, kulturer og religioner samlet på et sted? Svaret er nej, det gør det faktisk ikke. årsagen skal findes i at Singapore for 52 år siden, da man blev “smidt ud” af Malaysia, besluttede sig for at man lige netop skulle være et sted hvor der er plads til alle. Missionen er lykkedes, og alene det er et besøg i Singapore værd. Bare for at nævne en enkelt ting 🙂

Rent arbejdsmæssigt har det også været en stor oplevelse. Som tidligere nævnt, så er e-handel i Syd Øst Asien en helt anden sag, og dertil kommer naturligvis at arbejde i en kultur, der på rigtigt mange måder er forskellig fra den danske, eller for den sags skyld den europæiske. Det er absolut noget, som jeg vil betegne som både en udfordring, men også en oplevelse, som jeg har lært rigtigt meget af. I det hele taget så synes jeg at man får et helt andet perspektiv på rigtig mange ting i livet efter at have prøvet dette. Alt behøver jo faktisk ikke at fungere som hjemme i Danmark. Nogle gange findes der virkelig bedre og smartere løsninger.

Nu hvor jeg så har rundet 3 år i Singapore, stør det så klart at rejsen fortsætter – Singapore. Nok ikke for evigt, men lidt tid endnu. For nogle måneder siden skiftede jeg nemlig job, og jeg arbejder nu hos Thomas Sabo, hvor mit ansvar er at få rullet e-handel ud til hele Asien. Kort sagt så sælger Thomas Sabo endnu ikke produkter online endnu herude, og det skal vi have lavet om på. Det skal dels ske med god backup fra hovedkontoret i Tyskland, men også i tæt samarbejde med de mange partnere, som håndterer vores butikker i de forskellige lande. Thomas Sabo er rimeligt veletableret hjemme i Europa, men herude er man i gang med at bygge op, land for land. Det er alt i alt en super spåndende udfordring, som rummer arbejde til det næste lange stykke tid.

Venner, familie og netværk har helt naturligt spurgt om det så betyder, at jeg for alvor har slået rødder her i Singapore, og ikke regner med at vende hjem til Danmark igen. Til det kan jeg kun svare, at tiden må vise hvad der sker. Umiddelbart så kommer der nok et tidspunkt (eller måske et tilbud), som gør at tiden er inde til at booke en billet hjem. Indtil da nyder jeg livet herude, udfordringerne og de mange oplevelser.