Fra Allerød til Singapore

Fra Allerød til Singapore

21.05.2014 0 Af Allan Vincentz

For kort tid siden meldte jeg ud på Linkedin, at jeg har opsagt min stilling som E-commerce Manager i Matas. Vel nok en af de posts, som jeg har fået allermest respons på, på Linkedin, nogensinde. Formålet med posten var hurtigt at sprede nyheden om at min stol er blevet ledig, sådan at Matas hurtigt kan få den besat igen. Så jeg håber at DU skynder dig at søge den, hvis du mener at have de rette egenskaber til at overtage mine “børn” Matas Webshop og StyleBox Webshop – samt alle mine fantastiske medarbejdere. Link til stillingsopslaget

Hvad så nu? Whaaaat? Er du ok? Hvad sker der? Sådan ca. de reaktioner, jeg har fået fra nær og fjern (og tak for de mange bekymrende beskeder, jeg ER ok 🙂 Here it goes:

Jeg skal simpelthen flytte fra DK (eller Matas i Allerød) til Singapore, hvor jeg tiltræder en nyoprettet stilling som Head of Digital hos firmaet Norbreeze.

Norbreeze er et 10 år gammelt, danskejet firma, der driver små 60 butikker i bl.a. Singapore. Man har ca. 250 ansatte og forventer at omsætte for 300 mio. kr. i 2014. Man har i det hele taget store ambitioner for den kommende tid. Butikkerne er monobrands, dvs. butikker, der hvert kun sælger ét brand. Se de nuværende brands her.

Lige nu har Norbreeze IKKE en e-handelssatsning. Det skal der laves om på, der skal investeres, og der skal fart på. I udgangspunktet skal der bygges webshops for alle brands, som skal lanceres i Singapore, og herefter på øvrige markeder.  Projektet starter helt fra scratch, jeg bliver den første ansatte, og så bygger vi ellers det hele op fra en ende af. E-commerce skal være, og bliver en stor og vigtig del af Norbreeze fremover.

Hvis ikke man lige kender så meget til Singapore:
– Ca. 5 mio. indbyggere
– På størrelse med Bornholm
– “Alt” fungerer – modsat visse andre lande i det område
– Man må ikke tygge tyggegummi, og ej heller spytte på gaden
– Lav arbejdsløshed, stor mangel på talenter
– Der arbejder mange udlændinge derude (også mange danskere), og man har en helt anden og åben holdning til udlændinge end et lukket land som Danmark
– Det er er rigt land, der ej heller er billigt at bo i.
– E-commerce er p.t. ikke på høje med Nordeuropa m.v. – men er STÆRKT på vej
– Hele området, som kan være et potentielt marked, er på 5-600 mio mennesker

(Man må gerne rette mig / supplere hvis jeg tager fejl i noget af ovenstående).

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været en stor og på mange måde svær beslutning. Jobbet i Matas er på mange måder et drømmejob, og efter at have revet et eksisterende setup helt ned, og bygget det op igen er vi virkelig nået langt – på godt 3 år. Samtidigt med at vi har været profitable hele vejen, og også på et niveau, der slår mange andre i branchen (skulle jeg mene 🙂 ). Jeg er pavestolt over resultatet, og stolt af at have stået i spidsen for dette projekt, sammen med en lang række gode og engagerede medarbejdere. Det var ikke nemt at tage en beslutning om at sige “tak for nu” til dem.

Alt i alt må jeg dog også sige, at der her var tale om et tilbud, og en mulighed, man nok kun får en enkelt af i løbet af et langt liv. Norbreeze projektet er på alle måder en så spændende ting, at jeg bare måtte slå til. Nu handler det om at få afleveret Matas godt videre til en ny person, og sikre at man kommer godt videre. Om ca. 2 måneder fra nu flytter jeg så til Singapore, og er nu i fuld gang med at sætte ting til salg, leje min lejlighed ud osv osv. Det er en hektisk tid.

Torsdag – bliver det jo nok sidste fest med kliken i denne omgang – til E-handelsprisen – hvor Matas er blandt de nominerede. Ville elske hvis vi vandt, mest fordi jeg ved hvor glade og stolte medarbejderne bliver.  Er dog super godt tilfreds med at være nået i Top 3 – og satser mest af alt på, at det bliver en super fest. Jeg håber vi ses derinde.

Ps. Jeg vil naturligvis fortsat med at blogge indimellem, også fra Singapore. Og mon ikke også jeg kommer til at mangle en medarbejder eller 10 derude, med tiden?