Trustpilot – Part 2

Trustpilot – Part 2

24.02.2013 2 Af Allan Vincentz

Tilbage i august skrev jeg et indlæg om, at vi på Matas Webshop var begyndt systematisk at indsamle ratings via Trustpilot. Travlhed, jul, travlhed og endnu mere travlhed har gjort at det opfølgende indlæg har ladet vente på sig. Men her kommer det så – det skylder jeg vist. Om ikke andet skylder jeg mig selv det 🙂

Vi har nu i et godt et halvt år sendt disse mails ud fra Matas Webshop. I starten sendte vi rent faktisk ikke ud til alle, men det gør vi nu. Erfaringerne har generelt set været gode, omend det ikke er en 100% perfekt metode.

Lidt learnings / reflektioner:

  • Vi har MANGE glade kunder
  • Indimellem fejler vi, og det får vi så at vide. Prompte!
  • Når vi tager action på de få “dårlige” ratings vi får, så bliver det som regel kun opfattet som positivt
  • Enkelte kunder benytter Trustpilot til at råbe endog meget højt i forsøget på at få et eller andet ud af os
  • Enkelte kunder vælger åbenlyst at lyve om f.eks. leveringstid m.v. – i forsøget på at få et eller andet ud af os
  • Enkelte kunder synes aldrig at kunne få nok “Jeg fik nogle gaver gratis med, men jeg synes de var alt for små, og desuden synes jeg det er for ringe at man ikke altid får gratis fragt. Og ps. I er alt for dyre” Osv… 🙂
  • Vi gør det generelt godt. Faktisk bedre end jeg troede. Når vi ikke p.t. har en score på over 9,0, så skyldes det i høj grad, at vi også indimellem får en kunde eller to ind, som har haft en dårlig oplevelse i en fysisk Matas butik.

Som jeg skrev i det forrige indlæg, så er en af årsagerne til, at vi er betalende kunde hos Truspilot og sender mails ud til vores kunder med opfordring til at rate os, at vi derved får langt flere positive ratings ind – og derved alt i alt får et mere sandfærdigt billede af vores daglige performance. Det er så absolut lykkedes at opnåe, og jeg skulle også hilse at sige at vores kundeservice river sig selv i håret af ærgrelse, når der indimellem dukker en dårlig rating op. Alle begår fejl, men vi hader helt ærligt, når VI gør det. Så alt i alt, så er jeg – p.t. – af den mening, at investeringen og tidsforbruget internt på Trustpilot er godt givet ud. So far. Skifter jeg mening, så hører du fra mig 😉

Vores score er diag 8,9. Tilbage i august var den 7,9 – så det er en pæn fremgang. Med tiden skal vi nok nå over 9,0 – men det sker nok ikke før nogle af vores helt gamle ratings forfalder. Den tid den glæde.