Så du også Operation X om svindel i netbutikker – hjælp os!

Så du også Operation X om svindel i netbutikker – hjælp os!

17.10.2013 8 Af Allan Vincentz

Måske så du her til aften Operation X om svindel i netbutikker? Her gennemgik man hvor “nemt” man kan slippe afsted med at snyde de danske netbutikker. Altså hvis vel at mærke netbutikken ikke selv stopper svindleren. For når først svindlen ER sket, så er der øjensynligt en meget lille risiko for at blive fanget. Det skyldes, at det er sjældent at sagerne bliver efterforsket til bunds. Det var i hvert fald konklusionen i programmet, hvor man i øvrigt fik hjælp af Litauisk politi til at stoppe en svindler (!) Et billede, som jeg godt selv kan genkende som E-Commerce Manager i Matas – og som jeg også hører fra mange andre.

Spørgsmålet er hvad der kan gøres ved det? Mine bud er:

  • De forskellige gateways skal være bedre til at genkende svindlere
  • Indløserne skal stramme op, og levere redskaber til netbutikkerne, så de kan stoppe svindlerne
  • Politiet skal i højere grad efterforske sagerne

Hvad er der af andre muligheder? Og hvad skal der konkret til i de enkelte led? Jeg mener IKKE, at vi skal kræve Nemid godkendelse i netbutikker – det vil være dræbende for dansk e-handel. Bare lige for at slå den ihjel med det samme 🙂

På vegne af Matas sidder jeg i et netværksgruppe i Dansk Erhverv, hvor man har samlet de store danske detailhandlere med webshops. Vi dækker dermed omsætning for nogle milliarder (en meget hurtig hovedregning!!) og jeg tror derfor, at man lytter lidt til os. Dansk Erhverv og gruppen er meget interesseret i at lægge pres på politikere og diverse spillere omkring svindel. Og i det hele taget arbejde for bedre vilkår for dansk e-handel. De har faktisk allerede arbejdet lidt i kulissen i den seneste tid omkring dette.

Jeg vil gerne opfordre alle netbutikker til at give jeres mening til kende: HVORDAN STOPPER VI BEDST MULIGT SVINDEL MED BETALINGSKORT I DANSKE NETBUTIKKER? Jeg vil ikke bede jer om at gøre det her på siden, men i stedet for vil jeg bede jer om at sende mig en mail på alv@matas.dk med jeres ideer. Så vil jeg samle til bunke, og tage det hele med.

Jeg vil bede jer om ikke direkte at sende eksempler med på “svindlere”, da dette formentligt ikke er lovligt at udveksle. Men jeg vil meget gerne have forslag til løsninger. På forhånd tak.