Exit VSHOP.DK

Exit VSHOP.DK

08.07.2014 6 Af Allan Vincentz

Det er altid en vemodig følelse at sige farvel til noget man har været glad for. VSHOP.DK og jeg har fulgtes ad i de sidste godt 9 år – nu er tiden kommet hvor jeg overdrager dette lille projekt til en ny person.

Baggrunden for overdragelsen er naturligvis, at jeg om kort tid flytter til Singapore, hvor en tidsforskel på 6 timer gør nogle af tingene lidt mere besværlige, men også det faktum, at min stakkels forældre, der til dagligt passer lageret, også gerne vil have lidt mere tid til at nyde pensionist tilværelsen. Sidst men ikke mindst så har jeg med nye kommende projekter på vej, også brug for at kunne fokusere på andre ting.

VSHOP.DK var et projekt jeg startede i 2005, fordi allerede jeg dengang interesserede mig meget for e-handel. Jeg havde inden da arbejdet for ISO, hvor vi jo startede Danmarks første online supermarked (kaldet TeleKøb 🙂 ), og synes at det kunne være spændende at have et lille fritidsprojekt selv. Jeg har selv spillet volleyball og beachvolley i mange år, kendte markedet og miljøet, og det var derfor oplagt at starte en butik, der sælger bolde, net, knæbeskyttere og andet godt til de to sportsgrene.

Da jeg skulle starte op, så var det på helt klassisk iværksætter maner:

  1. Jeg fandt på et uopfindsomt navn til butikken, og købte domænet.
  2. Jeg kontaktede en ven, der havde bygget en webshop i php og frames (!), og købte kildekoden af ham for 1 krone (tak Lars Wichmann).
  3. Jeg kontaktede en anden ven, der var direktør i DIBS dengang, og spurgte om han kunne hjælpe mig med en betalingsgateway. Han foreslog, at jeg kunne få den gratis, indtil det en dag blev stort (tak Jon Wichmann).
  4. Jeg kontaktede diverse leverandører og fik dem overbevist om at de skulle levere bolde m.v. til mig. Det lykkedes at overbevise dem, og jeg fik ovenikøbet lov at få lidt kredit J
  5. Jeg kontaktede mine forældre og spurgte om ikke de kunne hjælpe med at passe lageret. De var meget skeptiske i forhold til om jeg nu kunne få det her op og stå, men sagde ja.
  6. Jeg knoklede mange mange timer foran skærmen med at få tweeket den webshop, som jeg havde i hænderne til at få et udtryk, som kunne bruges, lagde varer ind osv osv. Det blev grimt, men det virkede.
  7. Samme dag som Nets meddelte, at min butik var godkendt, launchede jeg, skrev til mine ”100” bedste venner i volleyball miljøet, at jeg nu havde en netbutik – og om ikke de ville købe hos mig. Jeg solgte for ca. 12.000 den første dag, mere end jeg havde varer til J

Mange i miljøet vil kunne huske, at jeg også havde en varebil med store logoer på siden, som jeg havde med ud til alle beachvolley stævnerne på diverse strande, med masser af bolde i bagsmækken. Jeg sponsorerede også diverse hold – og spillede selv meget iført tank tops med VSHOP.DK logoer. Det var før Adwords kom til, og før jeg havde hørt om SEO. Men det virkede.

Gennem årene har VSHOP.DK været min legeplads. Stedet hvor jeg hands on har lært meget om e-handel, og prøvet mange sjove ting af. Det har været et projekt, som i perioder har levet sit eget lille liv, hvis jeg havde for travlt med andre ting. Det har i det hele taget været et projekt, som på alle måder har medvirket til at bidrage til at gøre min faglige profil, endnu bredere. Ud over min anden erfaring, så har det absolut været kraftigt medvirkende til at jeg i dag beskæftiger mig full blown professionelt med e-handel hos Matas – hvor vi har opnået stor succes gennem de 3 år jeg har været der. Og sidste ende har det været medvirkende til at jeg om 2 uger kan rejse til Singapore og tage fat på et nyt spændende eventyr, hvor jeg igen får brug for alt hvad jeg har lært.

Jeg har solgt VSHOP.DK til Christian Jespersen, en solid jysk ung mand, med fødderne placeret solidt på jorden i Slagelse. Han er fuld af gå-på-mod og entusiasme, og vil helt sikkert lægge masser af kræfter i at udvikle VSHOP.DK. Jeg er også ganske fortrøstningsfuld i forhold til at han har den rette ånd i forhold til at drive butikken på en god måde, samt give kunderne den helt rette service. Christian overtog VSHOP.DK i lørdags – og jeg ønsker ham på alle måder held og lykke med projektet.

Sidst men ikke mindst, så vil jeg gerne sige en stor tak til alle de mange gode kunder, som jeg har haft gennem årene, store som små. Jeg har været glad for hver en ordre i har lagt, og jeg håber at I fortsat vil støtte VSHOP.DK fremover 🙂